Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Еколозите Рашид Рашид и Тома Белев коментираха в студиото

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Еколозите Рашид Рашид и Тома Белев коментираха в студиото
Коментари Харесай

Еколози: Трябва строг контрол и хигиенни условия, за да не убием Рилските езера в рамките на едно поколение

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Еколозите Рашид Рашид и Тома Белев разясниха в студиото на " Тази заран " по БТВ тематиката за всеобщия туристопоток на Рилските езера и заплахата тази естествена забележителност да бъде унищожена. 

 

" Може да се асфалтира, само че този циркус няма да бъде същият. Трябва да се разбере какво желаеме. В последните 12 години имаме дезаинтересованост на страната. Не е въпросът в таксите - пари има, страната събира задоволително. Въпросът е дали имаме цел, с която да ги разходваме. 4000 индивида дневно минават през езерата - губим природа, това е нарушаване на законите, изгубване на част от типовете. По света има ограничение на лимита до съответната екосистема. Обичайки тези езера и искайки да ги забележим, ние ги убиваме " - разяснява Тома Белев. 

" До 120 хил души посещават годишно мястото. Паркингът под хижата е 5 лв.. Лифтът е 20 лв. в двете направления. Над 70% от хората са склонни да платят. Има потребност от бюджет, който да усили контрола. Хората си мият краката, влизат в езерата, няма тоалетни на никое място. Два три часа е изкачването без тоалетна по пътя. Има заблатняване, ерозира тонове почва " - добави сътрудника му Рашид Рашид. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР